You are here
Auteursrecht Landmachtfotografie Algemeen 

Auteursrecht Landmachtfotografie

© Auteursrecht www.landmachtfotografie.nL

Op alle pagina’s en foto’s, inclusief de foto’s op mijn Flickraccount rust auteursrecht. Dat wil zeggen dat je deze niet zonder mijn schriftelijke toestemming mag verspreiden anders dan doorlinken.
Wil je foto’s gebruiken van mijn site dan moet je even contact opnemen met mij via het contactformulier.
Afhankelijk van het doel met de foto’s kan er een overeenkomst gesloten worden.  Of in veel gevallen zonder kosten*. Hierover neem ik per geval een beslissing over.

Plaats je foto’s zonder mijn schriftelijke toestemming dan ontvang je een factuur gebaseerd op de tarieven die onderaan de pagina te vinden zijn. Hierdoor wordt de foto nog steeds niet je eigendom en heb je nog steeds geen publicatierecht! Je dient nog steeds de foto’s te verwijderen of alsnog een overeenkomst voor gebruik af te sluiten.
Word ik genoodzaakt een rechtzaak te starten omdat je niet wil voldoen aan mijn verzoek dan zal ik alle gemaakte kosten tevens op je verhalen.
Tevens gaat er een verzoek naar je webhost de pagina/site offline te halen. (notice and takedown procedure)

Alle foto’s op deze site zijn van mijzelf tenzij anders vermeld. Ik gebruik enkel foto’s na uitdrukkelijke (schriftelijke) toestemming van de rechtmatige eigenaar. Ik verwacht hetzelfde van gebruikers die mijn foto’s willen gebruiken.

*  Defensie(personeel) kan zonder kosten gebruik maken van mijn foto’s. Neem wel even contact op en bij verspreiding mijn naam vermelden.  Foto’s voor artikelen in defensiemagazines kunnen zonder watermerk aangeleverd worden in diverse formaten.


 

Verkoop foto’s.
Landmachtfotografie.nl verkoopt normaliter geen foto’s, echter ontvangen we soms aanvragen van bedrijven die interesse hebben in onze foto’s. Om onze onkosten te drukken die we maken als -niet commercieel mediabedrijf kunnen we per geval bekijken of we foto’s verkopen. De prijzen dienen enkel als onkostenvergoeding en niet als verdienmodel. De verkoop van foto’s vindt dus ook niet op grote schaal plaats maar zeer incidenteel. We maken wel onderscheid tussen commercieel en redactioneel. Redactioneel geniet onze voorkeur, maar commercieel is ook mogelijk indien we het beoogde doel in orde vinden.

Neem contact op met ons via de contactpagina over de mogelijkheden. Een uitgebreide beeldbank vindt u op DefensiefotografieNederland.

Uiteraard kan defensie en militair personeel kosteloos van onze foto’s gebruik blijven maken en blijven we ons inzetten om na een fotosessie van een oefening de (portret en actie)foto’s bij de bemanning te krijgen. 

Prijzen

De prijs van onze foto’s worden bepaald door het soort gebruik (redactioneel of commercieel) en de wijze van gebruik (online of print).

  Redactioneel Commercieel
Online Fototype 1
€ 12,50
Fototype 2
€ 25,-
Print Fototype 3
€ 50,-
Fototype 4
€ 75,-

 Prijzen zijn per foto en btw niet aftrekbaar.

Redactioneel gebruik: Wanneer een foto wordt gebruikt als illustratie bij een nieuwsbericht of informatief verhaal, spreken we van redactioneel gebruik. De mensen die op de foto staan hoeven hiervoor geen toestemming te hebben gegeven; portretrecht is niet aan de orde.

Fototype 1 en 3
Het Werk in gedrukte vorm in een redactionele publicatie te gebruiken ter ondersteuning van een informatieve tekst waarin géén producten of diensten van Gebruiker worden gepromoot. Redactioneel beeld is enkel voor niet commerciële doeleinden. Dit omvat kranten, boeken en tijdschriften, nieuws- en blogberichten, nieuwsuitzendingen, brochures en folders zonder winstoogmerk. Dit recht geldt voor éénmalig gebruik in 1 beelddrager. Hergebruik van foto’s voor hetzelfde doel als waar de licentie is gekocht is toegestaan.
Let wel, militairen worden en blijven geblurred als dit ons is verzocht vanuit defensie. Een geldelijke beloning veranderd hier niets aan. 

Fototype 2 en 4
Commercieel gebruik houdt in dat de foto wordt gebruikt in een commerciële context. Flyers, brochures, reclamecampagne, posters, puzzels, banners, stickers of bijvoorbeeld een website van een bedrijf. Bij al het commerciële gebruik is portretrecht aan de orde. Dat is van toepassing op (herkenbare) personen, gebouwen en merken. Wij bieden enkel foto’s aan waarbij het portretrecht niet van toepassing is. Militairen worden niet herkenbaar in beeld gebracht cq gecensureerd. 

Online-fotografie wordt opgeleverd met de langste zijde in 2000 pixels, 72 dpi, jpg-formaat hoge kwaliteit.[Mits de afbeelding het toelaat]
Print-fotografie wordt opgeleverd met de langste zijde in 3000 pixels, 300 dpi, jpg-formaat in hoge kwaliteit. (Mits de afbeelding het toelaat]
Fotografie in andere afmetingen of bestandsformaten is uiteraard mogelijk op aanvraag. 

 

De door mij gebruikte watermerken zijn (vanaf 2010 tot heden):

© JohnDOE NLD
CV90 icoon met tekst Landmachtspotters.nl
© JohnDO Landmachtspotters.nl
© JohnDO Photography
Leopard 2 tank met daarin tekst Landmachtfotografie.nl
Leopard 2 tank met daarin mijn naam John vd Boogaart
Logo NL Leeuw Defensiefotografie John vd Boogaart (sinds oprichting Defensiefotografie Nederland)

 

Related posts

Leave a Comment